Verschillende tips om jouw een veilige date te bezorgen.

Veilig daten, hoe doe je dat?

Vaak is daten veilig, we willen je natuurlijk niet onnodig bezorgd maken. Maar het is verstandig om onderstaande punten eens door te lezen.

Laat een bekende weten waar je bent.

Wanneer je met een potentiele partner afspreekt die je leuk vind. Laat dan altijd een goede vriend of vriendin weten waar je bent. Zorg dat je mobiele telefoon een opgeladen batterij heeft. Je zou ook kunnen afspreken dat hij of zij je belt tijdens je date om te checken of alles oke is.

Spreek altijd af in het openbaar.

Voor de eerste date met iemand die je leuk vind is het verstandig om op een openbare plaats af te spreken zoals een Café of restaurant. Mocht je je tijdens de eerste afspraak niet prettig of veilig voelen, vertrek dan! Je hebt geen verplichtingen tegenover je date. Een onprettige date afbreken is een stuk makkelijker tijdens een drankje in een druk café dan tijdens een wandeling in een stil bos.

Kijk goed naar het profiel van de ander.

Vaak doen mensen zich online anders voor dan dat ze in werkelijkheid zijn. Mocht je een leuk persoon tegenkomen. Stel dan altijd kritische vragen. Om veilig te kunnen daten is het belangrijk dat de ander echt die geen is die hij of zij zegt te zijn. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.

Drink niet te veel alcohol op een eerste date.

Drink niet teveel op een eerste date. Vaak maakt het geen goede indruk, als je veel drinkt. Maar losgezien van dat. Tast het gebruik van alcohol ook je beoordelingsvermogen aan. Je kan situaties minder goed bepalen of je gaat over je eigen grenzen heen.

Vertrouw op je gevoel.

Gebruik altijd je gezonde verstand. Bekijk en lees het profiel van de geen die jij interessant vind. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit meestal ook zo. Vind je het contact te snel gaan en voel je je hier niet prettig bij? Geef dit dan aan. Respecteert de andere persoon dit niet, zoek dan iemand anders die je interessant vind.

Wees bewust van je eigen profiel.

Het is belangrijk dat je je eigen imago serieus neer zet. Dit om zoveel mogelijk serieuze reacties te ontvangen. Kies dus niet een naam als "stoeipoes" als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Met een naam als "stoeipoes" zul je natuurlijk veel schunnige en vieze reacties krijgen. Dat wil je natuurlijk niet wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Let op je privacy en veiligheid.

Anoniem blijven is een belangrijke eerste factor voor veilig daten. Zolang iemand niet je echte gegevens heeft, zoals je voor en achternaam. Kan je er altijd zeker van zijn dat als iemand beledigend of eng gaat doen, je deze persoon meteen kan blokken en er daarna nooit meer van hoort.

Je bent altijd vrij om te gaan als het niet veilig voelt.

Je mag je date op elk moment stoppen. Je bent niet verplicht om een reden te geven. Ook hoef je niks uit te leggen. En je al helemaal niet schuldig te voelen. Voel je je niet op je gemak? Ga dan weg! Je eigen veiligheid is belangrijker dan het gevoel van je date!

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je op moet letten om veilig te kunnen daten. Maar dit waren toch wel de meest belangrijke dingen om rekening mee te houden. Nogmaals we willen je niet onnodig bang maken, veilig daten is vaak gewoon te doen. Bij een enkeling kan het voorkomen dat de persoon waarmee iemand date niet de persoon is die hij zegt te zijn. Of heeft die hele andere bedoelingen dan een gezellige dag te hebben. Dus ga onbevooroordeeld een leuke date in. Houd in je achterhoofd dat deze punten je kunnen helpen wanneer je je niet prettig of veilig voelt. Is dit het geval? Ga dan gewoon weg zonder opgaaf van reden of uitleg. En meld deze persoon bij de website waar je hem of haar gevonden hebt. Zo kunnen de website eigenaren er actie tegen ondernemen.